T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ARNAVUTKÖY - Cahit Zarifoğlu İlkokulu

10binokul Projesi

Şbt

1.OKUL ÖĞRENCİ KURULU TOPLANTISI 

Arnavutköy Cahit Zarifoğlu İlkokulu Öğrenci Kurulu,2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının Şubat ayında ilk toplantı yapmak ve   aşağıdaki gündem maddeleri görüşülmek üzere 26.02.2024 tarihinde okulumuz Kütüphanesinde saat 12:25’te toplanılmış olup yapılan görüşmeler belirtilmiştir.

 

 

 

GÜNDEM MADDELERİ

      1.Açılış,Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması

2.Okul Öğrenci Kurulu’nda yer alacak sınıf temsilcilerinin belirlenmesi

3.Okul Öğrenci Kurulu’nda yer alan sınıf temsilcileri ile tanışılması ve kurul hakkında bilgilendirme yapılması

4.Okul Öğrenci Kurulu başkanı ve ikinci başkanının belirlenmesi

5.Okul Öğrenci Kurulu yıllık çalışma planının hazırlanması ve Okul Müdürünün onayına sunulması

6.Kapanış

Şbt

PROJE HAKKINDA KISA BİLGİ

Bu Yönergenin amacı, İstanbul Valiliği nezaretinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki İlköğretim ve Ortaöğretim kurumlarında kurulacak olan Okul Öğrenci Meclislerinin kuruluş ve işleyişine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

Bu projede, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitim gören öğrencilerin akademik başarı değerlendirmesi dışında, sosyal ve kültürel yönlerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu bağlamda öğrencilerin karar alma süreçlerine katılımı, öğrenci, öğretmen, yönetici, veli, STK, yerel yönetimlerle kurumsal işbirliğinin geliştirilmesi yönlü çalışmalar yapılır. Proje kapsamında okul, ilçe ve il genelinde öğrenci meclisleri kurulur.  Kurulan meclisler öğrencilerin, öğretmenlerin, yöneticilerin, ailelerin, sivil toplum kuruluşlarının, yerel yönetimler vb. aktif olarak katılımı ve işbirliği içerisinde yürütecekleri faaliyetleri kapsar.  

Ara

SÖZLÜK ÖZGÜRLÜKTÜR

“Bir dildeki sözlerin bütünü; söz hazinesi, söz dağarcığı, sözcük hazinesi, kelime hazinesi, kelime kadrosu, vokabüler” olarak tanımlanan söz varlığı, bireyler arası iletişim için çok önemlidir. Söz varlığı, aynı zamanda bireyin öğrenme yaşantısı boyunca depoladığı birikimi ifade etmektedir. Söz varlığının önemi sadece bununla sınırlı kalmayıp bireyin anlama ve anlatma becerisini de etkilemektedir.

Sözcük ile kavram arasında yakın bir ilişki mevcuttur. Sözcük söylendiğinde onu karşılayan kavram akla gelir. Bunun gerçekleşebilmesi için de bireyin o sözcüğün anlamına hâkim olması ve sözcükle ilgili kavramı gözünün önüne getirebilmesi, zihninde canlandırabilmesi gerekir.

 

Ara

"Sözlük Özgürlüktür"

AMAÇ:  "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"  söz varlığımızın zenginleştirilmesi çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ EYLEM KLAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.